Flutur: Podul de la Milișăuți este cel mai mare simbol al neputinței DRDP Iași. Mai grav este că pe aproape toate drumurile naționale e restricție de tonaj


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, în plenul Consiliului Județean că podul de la Milișăuți este simbolul neputinței DRDP Iași, dar că este foarte grav că pe majoritatea traseelor de drumuri naționale din județ sunt restricții de tonaj.

Consilierul județean PSD Gheorghe Petrescu a atenționat în ședința CJ Suceava că podul de la Milișăuți e cu probleme și că nu se întâmplă nimic acolo.

„Separat, acolo erau semne de circulație care reglementau un anumit gabarit pe acel pod. Până să vină momentul cu războiul din Ucraina camioanele românești când erau surprinse erau amendate. În momentul de față circulă atât cele românești cât și cele ucrainene. Veți vedea plin de cisterne care transportă carburanți spre Ucraina și camioane așișderea. Întrebarea mea este de ce se permite acest lucru și ce se întâmplă cu acest pod”, a arătat Petrescu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a răspuns că despre podul de la Milișăuți poate spune că este  cel mai mare simbol al neputinței DRDP Iași în ceea ce privește abordarea.

Flutur a spus că s-a implicat și Consiliul Județean, dar și Prefectura Suceava și că au fost diverse abordări ale lucrării din partea DRDP Iași că vor lucra fără drum provizoriu prin albie, după care s-au răzgândit, au rămas fără acord de la Apele Române și acum apa râului Suceava e mare și nu se mai poate face și că cert este că până acum nu s-a întâmplat nimic.

Flutur a spus că mai grav este că județul Suceava are mai toate drumurile naționale cu restricții de tonaj. „Dacă vine un TIR din Ucraina prin Vicov nu-l poți lăsa pe aici că e podul de la Milișăuți. Dacă e să-l duci prin Cacica e restricție de tonaj, dacă e să-l duci pe la Palma spre Vatra Moldoviței e restricție de tonaj, dacă e să-l bagi în Botoșani prin Mihăileni la podul de la Zamostea e restricție de tonaj”, a arătat președintele Flutur.

El a precizat că a avut discuții la Ministerul Transporturilor și în ceea ce privește cauzele restricțiilor de tonaj cum ar fi cea de la Cacica unde sunt restricții din cauza podului care zace de 12 ani nefăcut, sau la Palma sau la Zamostea.

„Tot spuneți să ocolim, dar eu pe unde îi las să vină? Totul merge prin Ratoș și ne așteptăm la gâtuitura de la Grănicești. Avem o problemă destul de grea a celor de la Transporturi pe drumurile naționale”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

El a recunoscut că „TIR-urile au scăpat pe la Calafindești-Negostina” și crede că îndată va trebui să fie reparat acest drum la care se adaugă și un disconfort al populației din zonă.

„M-am luptată să primească bani cei de la Drumurile Naționale ca să modernizeze traseele dinspre frontieră și să ridice restricțiile”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de