Gheorghe Flutur vrea să afle dacă există depozite clandestine de cereale ucrainene în județ: Să nu ne trezim cu trafic de cereale care pune într-o situație dificilă pe producătorii noștri autohtoni


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut Autorității Teritoriale de Ordine Publică Suceava să se preocupe de situația transporturilor de cereale care tranzitează județul Suceava și să se stabilească dacă există riscul unui comerț clandestin de cereale.

„Există această temere că TIR-uri din Ucraina se descarcă undeva pe teritoriul României până la Marea Neagră. Trasabilitatea cerealelor e verificată? Dacă sunt depozite clandestine și ne trezim cu un trafic de cereale care pune într-o situație dificilă pe producătorii noștri autohtoni. Verifică cineva acest lucru? Cine o face? Există transbordări din astea? Există depozite clandestine? A descoperit cineva așa ceva? Se spune că intră cu destinația spre port, dar nu ajunge acolo”, au fost câteva dintre întrebările la care ATOP ar trebui să primească răspunsuri.

Totodată, Flutur a arătat că trebuie ajutați și ucrainenii, dar fără să fie încurajat comerțul clandestin.

„Trebuie să-i ajutăm pe vecinii noștri ucraineni care trec printr-o perioadă foarte grea, dar nici nu putem încuraja comerțul clandestin de cererale și să ne trezim că prin Suceava- așa cum au fost chestiunile legalte de cazarea unor refugiați din Ucraina și s-au găsit fel de fel de scheme fictive ca să se încaseze bani- să fie și depozite clandestine pentru descărcarea și manipularea cerealelor”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de