Amendă de 30.000 de lei unei firme în urma unui incendiu în care a ars o cantitate mare de plop energetic și a fost afectat mediul


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, marți, că a aplicat o amendă de 30.000 de lei unei firme care a depozitat plop energetic pe o suprafață de teren din Dănila care a ars într-un incendiu afectând mediul.

Garda de Mediu Suceava a transmis că s-a autosesizat luni cu privire la izbucnirea unui incendiu pe un teren din localitatea Dănila din comuna Dărmănești.

La verificările în teren s-a constatat producerea unui incendiu de vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, incluzând și o suprafață de aproximativ 80-100mp pe care era depozitată o cantitate de 100 mc plop energetic.

În urma acestui incendiu a ars o cantitate de aproximativ 50-70mc plop energetic aparținând unui operator economic din județul Suceava, afectând factorii de mediu, totodată fiind necesară intervenția I.S.U. “Bucovina” Suceava.

Garda de Mediu Suceava menționează că operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei pentru ca nu a anunțat autoritățile publice teritoriale de protecția mediului, respectiv Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava despre producerea acestui incendiu care a condus la afectarea factorilor de mediu.

Totodată, în acest caz, au fost stabilite măsuri cu termene ferme de realizare.


Intră acum și în grupul de