Etapa finală a Campionatului Național Universitar de Handbal Masculin se desfășoară la Suceava


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației Naționale, prin Federația Sportului Școlar și Universitar, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, Federația Română de Handbal, Clubul Sportiv Universitatea din Suceava, Asociația Județeană de Handbal Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava și Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava,  organizează etapa finală a Campionatului Național Universitar de Handbal Masculin 2023.

Această ediție va fi cea de-a cincea organizată la Suceava, primele patru fiind câștigate de echipa universității sucevene, care, în anul 2017, a reprezentat România la Campionatul European Universitar de Handbal Masculin, desfășurat la Malaga, Spania, unde a obținut titlul de campioană europeană.

În anul 2018, la aceeași competiție, desfășurată în Coimbra, Portugalia, echipa de handbal a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a clasat pe locul III.

În anul 2022, echipa suceveană a cucerit din nou titlul de campioană europeană universitară, meciurile desfăşurându-se  în orașul Lodz, Polonia.

În acest an, vor participa 5 echipe reprezentative, din următoarele centre universitare:

1.            Universitatea din Oradea

2.            Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti

3.            Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

4.            Universitatea din Piteşti

5.            Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava

Competiția se va desfășura în perioada  8–10 mai a.c., în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Suceava și în cea a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava. Jocurile vor începe marţi, 9 mai.


Intră acum și în grupul de