Maidanezii din municipiu ar putea fi eutanasiati (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Actuala legislaţie în domeniul câinilor fără stăpân nu poate soluţiona problema patrupedelor comunitare din municipiul reşedinţă de judeţ, a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care propune implementarea sistemulului pe care l-a întâlnit în Franţa unde, un câine nerevendicat timp de şapte zile este eutanasiat.

„Degeaba sterilizăm sute de câini pentru că aceştia ajung din nou în stradă”, a spus primarul, care a subliniat că se înregistrează şi un „trafic” de câini între localităţi, fiind aduşi în oraş câini care au fost adunaţi din alte oraşe.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, sunt zone în municipiu unde, seara, locuitorii sunt terorizaţi de haite întregi de câini. „Iubesc animalele, dar mai mult preţuiesc oamenii”, a spus Lungu, care consideră că în România se tergiversează prea mult adoptarea unor măsuri care să soluţioneze problema câinilor comunitari.

Primarul a mai declarat că, în prezent, adăpostul de câini administrat de municipalitate este plin, fiind introduşi aproximativ o mie de câini în acest adăpost, iar pe străzi se estimează că sunt aproximativ 1.500 de câini comunitari. Ion Lungu a mai spus că, potrivit unui sondaj efectuat în cursul lunii ianuarie în municipiul Suceava, problema câinilor comunitari se află în primele cinci care necesită o rezolvare.


Intră acum și în grupul de