Maidanezii din municipiu ar putea fi eutanasiati (VIDEO)

Actuala legislaţie în domeniul câinilor fără stăpân nu poate soluţiona problema patrupedelor comunitare din municipiul reşedinţă de judeţ, a declarat miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care propune implementarea sistemulului pe care l-a întâlnit în Franţa unde, un câine nerevendicat timp de şapte zile este eutanasiat.

„Degeaba sterilizăm sute de câini pentru că aceştia ajung din nou în stradă”, a spus primarul, care a subliniat că se înregistrează şi un „trafic” de câini între localităţi, fiind aduşi în oraş câini care au fost adunaţi din alte oraşe.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, sunt zone în municipiu unde, seara, locuitorii sunt terorizaţi de haite întregi de câini. „Iubesc animalele, dar mai mult preţuiesc oamenii”, a spus Lungu, care consideră că în România se tergiversează prea mult adoptarea unor măsuri care să soluţioneze problema câinilor comunitari.

Primarul a mai declarat că, în prezent, adăpostul de câini administrat de municipalitate este plin, fiind introduşi aproximativ o mie de câini în acest adăpost, iar pe străzi se estimează că sunt aproximativ 1.500 de câini comunitari. Ion Lungu a mai spus că, potrivit unui sondaj efectuat în cursul lunii ianuarie în municipiul Suceava, problema câinilor comunitari se află în primele cinci care necesită o rezolvare.

loading...