Elevă a Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, calificată în lotul internațional restrâns de dezbateri ce va reprezenta România la viitoarele competiții mondiale


Intră acum și în grupul de

Potrivit unui comunicat de presă al unității liceale, eleva Oana Ilinca Panaite, din clasa a X-a, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, s-a calificat în lotul internațional restrâns de dezbateri și va reprezenta România la viitoare competiții mondiale.

Conform sursei citate, Ilinca și-a început activitatea de debater în cadrul clubului colegiului, „Polemici cordiale”, sub îndrumarea profesoarei Ileana Boteanu.

Eleva Oana Ilinca Panaite a participat anul trecut la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” și a fost premiată de Ministerul Educației, iar în acest an școlar a participat împreună cu echipa de dezbateri în limba engleză a colegiului la concursul național de dezbateri „Debats toi”,  unde a obținut premiul al II-lea.

„Perseverentă, creativă, inteligentă și cu un fin simț al limbii engleze, Ilinca a demonstrat, încă odată, că performanța se poate obține. Calificarea în lotul restrâns al României la olimpiada internațională de dezbateri în limba engleză vine să confirme valoarea acestei eleve, ce știe să combine argumentele unei teme într-o manieră elegantă, dar fermă. Mult succes, dragă Ilinca !!, i-a transmis profesoara îndrumătoare de limba engleză Mihaela Fodor.

„Ilinca a avut dintotdeauna o fire studioasă și cuminte, iar, doar văzând-o, nu ai bănui că este o luptătoare. Este vorba de lupta cu cuvintele, aceste arme care se și ne cizelează mereu, iar cine știe să le mânuiască, precum Ilinca, este învingător !”, a menționat, la rândul său, profesoara îndrumătoare de limba de engleză Nicoleta Andronachi.


Intră acum și în grupul de