Vasile Tofan răspunde deputatului Șoldan: CJ Suceava are un proiect de modernizare a panoramei de pe Drumul Județean Pojorâta – Rarău, iar parcarea urmează a fi consolidată, împrejmuită și asfaltată


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Vasile Tofan a răspuns, marți seara, nelămuririlor deputatului PSD de Suceava Gheorghe Șoldan în ceea ce privește evacuarea comercianților din parcarea de pe drumul județean care face legătura între Pojorâta și Rarău.

„Doresc să aduc câteva clarificări referitor la parcarea de pe marginea drumului DJ 175B Pojorâta – Rarău, unde, din nou se încearcă politizarea unui subiect. Consiliul Județean Suceava a construit drumuri de acces pe Muntele Rarău din 3 direcții în ultimii ani (aproximativ 40 km) – dinspre Pojorâta, dinspre Valea Bistriței și dinspre Câmpulung Moldovenesc (Izvorul Alb), Transrarăul devenind astfel un traseu turistic foarte frecventat. În prezent CJ Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Suceava are un proiect de modernizare a panoramei de pe Drumul Județean Pojorâta – Rarău, aici parcarea urmează a fi consolidată, împrejmuită și asfaltată”, a transmis Vasile Tofan.

El a menționat că încă din toamna anului 2022, DJDP Suceava a trimis adrese de înștiințare celor care aveau construcții provizorii în zonă să elibereze terenul pentru a începe acestă modernizare.

„Sunt convins că populația este de acord cu un turism civilizat, curat și cu reguli clare, și tocmai acest lucru vrem să-l facem. Precizez că Drumurile Județene au foarte puțin spațiu în zona respectivă pentru amenajare de parcări, terenurile fiind proprietatea primăriilor iar noi suntem deschiși la a se găsi soluții pentru amenajare de parcări, locuri de agrement, locuri de comercializare a produselor tradiționale în condițiile legii”, a precizat Tofan.

El consideră că aprecierile deputatului PSD Gheorghe Șoldan legat de acest aspect are tendințe răutăcioase și „se încadrează în seria articolelor din ultima perioadă în care, după mintea unora, dacă promovezi Paștele în Bucovina nu e bine, dacă promovezi tradițiile în Bucovina nu e bine, dacă promovezi turismul în Bucovina nu e bine, dar sunt convins că populația înțelege penibilul în jurul căruia se învârte cel care are astfel de abordări„.

Vasile Tofan a subliniat că CJ Suceava, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri are și în acest an mai multe proiecte în derulare în infrastructura pentru turism, pe lângă acestă parcare civilizată și a reamintit că se lucrează la infrastructura traseelor turistice, Codrii Seculari Slătioara – Câmpulung Moldovenesc, Mălini – Borca, Panaci – Glodu – Bilbor, Coșna – Grădinița – Ilva Mare, Valea Brodinei – Moldovița, Mănăstirea Humorului – Pleșa – Cacica și altele.

„Despre acest subiect, parcarea de pe Rarău, noi facem ce trebuie, timp în care alții au început prea repede campania electorală”, a concluzionat Tofan.


Intră acum și în grupul de