Instituțiile sucevene care gestionează problematica protecției mediului se confruntă cu probleme de personal. Prefectul Alexandru Moldovan spune că situația duce la suprasolicitarea salariaților


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a avut, vineri, o întrunire de lucru cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava.

În cadrul întâlnirii prefectul a fost informat cu privire la indicatori generali ai activității desfășurate de către cele trei instituții, fiind stabilite și repere pentru perioada următoare, în contextul în care vor urma acțiuni de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă, precum și analize ale respectării legislației de protecție a mediului în cadrul Colegiului Prefectural și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astel, în acțiunile de control curente de la începutul anului și până în prezent, inspectorii din cadrul SGA au aplicat 12 amenzi în valoare de 535.000 RON și 9 avertismente. De asemenea, au fost sesizate organele de cercetare penală în 3 cazuri, pentru exploatare ilegală a agregatelor minerale. Totodată, pentru trimestrul  I s-au perceput penalități în valoare de 225.250 lei pentru depășirea concentrațiilor maxime admise ale poluanților din apele uzate evacuate.

Totodată, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a efectuat de la începutul anului și până în prezent 662 controale, în urma cărora, pentru neconformitățile depistate, au fost aplicate un număr de 76 amenzi în cuantum total de 1.454.000 RON , 17 avertismente și 20 sancțiuni contravenționale complementare (suspendări de activitate, confiscare mijloc de transport, desființare lucrări), iar în 12 situații au fost sesizate organele de cercetare penală.

Prefectul Alexandru Moldovan a arătat că a avut  o activitate de informare, de coordonare a activităților, prin care a urmărit să transmit încă o dată un semnal clar de susținere pentru toate cele trei instituții județene care gestionează situații din sfera protecției mediului.

„Din păcate, toate cele trei instituții se confruntă cu serioase probleme de personal, fapt ce nu poate conduce decât la suprasolicitarea salariaților în contextul în care sarcinile zilnice sunt din ce în ce mai numeroase și complexe. Voi menține permanent legătura cu conducătorii celor trei instituții și le voi oferi sprijinul institutional atunci când va fi necesar, astfel încât obiectivul comun – un mediu curat – să fie îndeplinit”, a spus prefectul Moldovan.


Intră acum și în grupul de