Incendiu in urma unei explozii, la o fabrica de alcool din Scheia


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a ajuns, luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în urma unei explozii ce a avut loc la SC VINALCOOL Suceava. Luni dimineaţă, la ora 07.22, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost anunţat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre producerea unei explozii urmată de incendiu la rezervorul de combustibil al centralei termice la o fabrică de alcool, din comuna Şcheia.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat 34 de pompieri militari, cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială pentru descarcerare, de la Detaşamentul Suceava. De asemenea, la locul incendiului s-a dus şi Grupa operativă a inspectoratului, condusă de inspectorul şef al unităţii, col. Burlui Ion.

La sosirea echipajelor de pompieri militari, ardea violent rezervorul de combustibil lichid uşor, de aproximativ 1,5 tone, scurgerile din zona rezervorului, acoperişul construit din panouri de tip sandwich, pe o suprafaţă de circa 100 mp, pereţii laterali şi portanţi, pe o suprafaţă de 50 mp, precum şi alte materiale combustibile.

Focul a fost stins la 08.45, dar au ars acoperişul, pe o suprafaţă de circa 100 mp, pereţii portanţi şi despărţitori, pe suprafaţă de 50 mp, aproximativ 1,5 tone de combustibil lichid uşor şi echipamentele electrice ale centralei termice.

De asemenea, s-au degradat geamurile termopan, pe o suprafaţă de aproape 16 mp.

Pompierii dau drept cauză probabilă de producere a incendiului, un scurtcircuit electric, care a declanşat o explozie de la scăpările de gaze combustibile.

Pompierii suceveni au salvat cazanele nr. 1 şi 2 ale centralei temice, precum şi staţia de dedurizare a apei.

De asemenea s-a înregistrat şi o victimă, un bărbat în vârstă de 40 de ani, M. Gheorghe, căruia echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor medical calificat, ulterior fiind predat echipajului medical de pe ambulanţa SAJ pentru a fi transportat la spital.


Intră acum și în grupul de