Descinderi la Vicov in cazul contrabandei cu tigari


Intră acum și în grupul de

UPDATE

Persoane ridicate în cadrul operaţiunii de la punctele de frontiere din vestul ţării vor fi aduse, la Bucureşti, cu elicoptere şi maşini, pentru a fi audiate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, interogatoriile urmând să înceapă după ora 14.00.

În cadrul acestei ample anchete sunt vizate aproximativ o sută de persoane, între care figurează ofiţeri de poliţie judiciară, politişti şi vameşi, precizează surse judiciare.

Două descinderi au avut loc, astăzi, la primele ore ale dimineţii, în localitatea suceveană Vicov, la domiciliile unor persoane cunoscute ca făcând parte din reţeaua de contrabandişti cu ţigări. Percheziţiile au fost făcute în baza unei anchete efectuate de procurorii din Argeş.

Peste o mie de jandarmi, poliţişti şi ofiţeri DGA controlează punctele de trecere a frontierei de la Oraviţa, Stamora Moraviţa, Naidaş, Drobeta Turnu Severin şi din Giurgiu. Vizaţi sunt vameşii şi poliţiştii de frontieră. În paralel, au loc percheziţii şi a domiciliul acestora.

Operaţiunea a fost începută săptămâna trecută la Vama Siret. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de 59 de persoane între care un comisar de poliţie de frontieră, lucrători de poliţie la Punctul de trecere a frontierei (PTF) Siret-Suceava şi lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal Siret.

Cele 59 de persoane au fost arestate, la cererea anchetatorilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Ulterior, avocaţii inculpaţilor au declarat recurs la deciziile de arestare preventivă, ce urmează să fie judecat la instanţa supremă.


Intră acum și în grupul de