Avea in masina 150 litri de bautura fara acte, cumparata din Piata Botosani


Intră acum și în grupul de

O suceveancă s-a ales cu o amendă în valoare de 20.000 lei, după ce în maşina pe care o conducea a fost găsită cantitatea de 150 litri de bătură, pentru care nu avea acte de provenienţă. Pe drumul naţional DN 29, pe raza comunei Dumbrăveni, agenţii Postului de Poliţie au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de I. Ozana, de 40 ani, din municipiul Suceava. În interior, pe bancheta din spate şi în portbagaj poliţiştii au găsit 5 saci de rafie, conţinând fiecare câte 10 sticle de material plastic de 3 litri cu un lichid, respectiv băuturi alcoolice.

La audieri femeia a declarat că a achiziţionat sticlele de la o persoană necunoscută, din Piaţa Agroalimentară Botoşani, care i-a oferit spre vânzare ca fiind votcă. Aceasta a precizat că a achitat suma de 500 lei pentru întreaga cantitate, neprimind documente justificative de provenienţă şi plată a mărfii.

La faţa locului s-au deplasat şi poliţiştii Serviciului Investigarea Fraudelor şi o echipă de inspectori vamali, din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale, care au stabilit că în recipienţi se află băutură alcoolică şi au ridicat întreaga cantitate, în vederea confiscării şi determinării indicilor de calitate, implicit a valorii.

Totodată s-a dispus sancţionarea contravenţională a femeii, cu amendă în valoare de 20.000 lei.

Polişiştii fac cercetări pentru a stabili provenienţa băuturii alcoolice, precum şi a căilor de valorificare a acesteia.


Intră acum și în grupul de