Trei sferturi dintre elevii suceveni s-au intors cu distinctii de la olimpiadele nationale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un număr de 40 de elevi suceveni au participat la etapele naţionale ale olimpiadelor de limbă spaniolă, engleză, fizică, chimie şi socio-umane, trei sferturi dintre ei întorcându-se cu distincţii.

„Judeţul Suceava s-a prezentat bine şi foarte bine obţinând un număr de 33 de distincţii. Din nou avem un elev selectat în locul naţional de fizică. Elevul este de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava şi face parte dintr-un grup de 25 de elevi ce se vor pregăti pentru Olimpiada Internaţională”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, adjunctul IŞJ Suceava, Vasile Monacu. Este vorba despre elevul Pahomi Eugen Tudor din clasa a XI-a.

Adjunctul IŞJ Suceava a subliniat că acestea sunt doar o parte dintre distincţiile obţinute de elevii suceveni, întrucât până acum au avut loc un număr mic de olimpiade, „grosul” acestora urmând a avea loc în vacanţa de primăvară.

Vasile Monacu a remarcat că elevii premiaţi provin de la şcoli din tot judeţul şi a dat ca exemplu Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, unde 5 elevi au obţinut distincţii.


Intră acum și în grupul de