Internationalismul in licee continua si in acest an


Intră acum și în grupul de

Grow, programul educaţional inovativ desfăşurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel naţional, singurul ce aduce studenţi internaţionali alături de liceeni în cadrul a 3 ediţii pe an, lansează o nouă rundă de înscrieri pentru elevii de clasa a IX-a. Organizat de AIESEC şi şcoala de Valori programul Grow îşi începe al doilea an de activitate.

Grow a dat startul înscrierilor pe www.growedu.ro pentru ediţia Grow din 2011, adresată liceenilor aflaţi în clasele a IX-a din 13 oraşe. Iniţiativa educaţională pilotată în 2010 este o experienţă creată de pasiunea tinerilor şi expertiza specialiştilor în educaţie, cu scopul de a ajuta reprezentanţii unei generaţii să-şi dezvolte abilităţi, atitudini şi cunoştinţe, împreună cu studenţi străini veniţi în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internaţional al organizaţiei AIESEC şi prin intermediul Serviciului European de Voluntariat.

Cu o abordare specifică pe fiecare an în parte, Grow se desfăşoară în Suceava, Iaşi, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara,Târgu Mureş şi în premieră în Craiova, iar în Râmnicu Vâlcea cu sprijinul World Vision.

Cu un ciclu complet de 4 ani de dezvoltare prin educaţie non-formală, programul Grow se concentrează în clasa a IX-a pe descoperirea punctelor tari şi slabe ale participanţilor, lucru în echipă, valori culturale româneşti, managementul proiectelor şi nu numai. Toate activităţile Grow se desfăşoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul şi diversitatea în 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susţinute în limba engleză.

Până la 1 martie, elevii de clasa a IX-a se pot înscrie pe www.growedu.ro sau luând legătura cu organizatorii locali.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăşi bazate pe valori prin educaţie inovativă iar AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de ţări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.


Intră acum și în grupul de