Ion Lungu: Construcțiile cu înălțimea mai mare de două etaje din zona versantului Zamca vor trebui să aibă sistem de fundare indirectă pe piloți forați


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, măsurile care au fost dispuse în cazul alunecării versantului din zona Zamca.

El a arătat că Inspectoratul Județean în Construcții Suceava a transmis o adresă în legătură cu Hotarârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență 9/ 22.05. 2023, privind luarea unor măsuri ca urmare a riscului de alunecări de teren în zona Zamca prin care dispune Primăriei municipiului Suceava mai multe măsuri.

Astfel, se impune efectuarea în regim de urgență  a unei expertize tehnice cu cerința „Rezistență mecanică și stabilitate” cu foraje de minim 20 metri între cantina și terenul de sport din curtea Liceului Filadelfia.

Totodată, se cere realizarea unui studiu aprofundat pentru tot versantul, stabilirea unor soluții de consolidare locale.

Mai mult, la construcțiile cu regim de înălțime mai mare de P+2E, amplasate pe versant , se impune un sistem de fundare indirectă pe piloți forați.

Primarul a spus că lucrările de excavații care urmează să se realizeze pe versanții trebuie să se execute în baza unui proiect geotehnic, verificat la cerința fundamentală „Rezistență mecanică și stabilitate”.

„Municipalitatea se va conforma cerințelor impuse de Inspecția de Stat în Construcții și vom comanda experizele recomandate”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de