Furt la o biserica din Burdujeni


Intră acum și în grupul de

Un echipaj de jandarmi a reuşit să prindă un hoţ ce a furat duminică, după-amiază mai multe obiecte liturgice dintr-o biserică din cartierul sucevean Burdujeni, dar şi din maşinile aflate în parcarea de lângă prăznicar. Astfel, în jurul orei 15.00, în timp ce patrulau în cartierul Burdujeni, din municipiul Suceava, membrii unui echipaj de jandarmerie au observat un bărbat care încerca să părăsească curtea unei biserici, prin escaladarea gardului împrejmuitor. În acelaşi timp, câteva persoane din apropiere au început să strige după bărbat, arătând că acesta a sustras mai multe bunuri.

Jandarmii au pornit în urmărirea persoanei reuşind să o prindă după aproximativ 500 de metri. Membrii echipajului au constatat că bărbatul, B. Neculai, de 62 de ani, din localitatea Anina, judeţul Caraş Severin, avea asupra sa o geantă de mână şi o sacoşă ce conţineau suma de 39 de lei, un portofel, documente de identitate, un telefon mobil şi 4 obiecte liturgice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, în urma verificărilor s-a constatat că B. Neculai, în timp ce se afla în curtea lăcaşului de cult, s-a apropiat de două autoturisme parcate în apropierea casei de prăznuire şi, observând că portierele sunt închise însă neasigurate, a sustras bunurile şi a încercat să părăsească zona.

Bunurile în cauză, în valoare de aproximativ 550 de lei, au fost restituite proprietarilor şi au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi furt calificat, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de