Campania locala antiSIDA „Iubeste fara riscuri!” a starnit invidia autoritatilor de la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul a patru luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava împreună cu mai mulţi parteneri- autorităţi judeţene şi locale, unităţi sanitare, unităţi şcolare, medici de familie, medici şcolari, ONG-uri va derula o campanie de prevenire a cazurilor de infectare cu virusul HIV, sub sloganul „IUBESTE FĂRĂ RISCURI !”.”Este o campanie pe care o dorim cât mai fructuoasă şi să aibă şi efecte. HIV/SIDA este o afecţiune care ar trebui să ne pună pe gânduri, deşi unii nu o consideră aşa. Statisticile primite de la Spitalul Judeţean, de la doamna doctor Corina Stănescu arată o creştere a numărului persoanelor afectate”, a declarat luni, dr. Ludovic Abiţei, şeful DSP Suceava la demararea campaniei. Prezentă la manifestare, subprefectul de Suceava, Angela Zarojanu, şi-a exprimat convingerea privind reuşita acestei campanii prin faptul că sunt implicaţi „factori de răspundere de la autorităţi, media până la ONG-uri.

Un invitat de seamă a fost Mariana Mărdărescu, coordonator al Compartimentului pentru Monitorizare şi Evaluare a Infecţiilor HIV/SIDA din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” Bucureşti. Aceasta a declarat că se înregistrează o explozie a numărului de cazuri, numărul persoanelor care se îmbolnăvesc fiind în creştere iar lucrul cel mai îngrijorător este că populaţia cea mai afectată este cea tânără, populaţia fertilă. „Îmi pare bine, dar şi rău pentru că aţi luat-o puţin înaintea Institutului cu această campanie: Vă felicit şi sunt foarte geloasă, dar în acelaşi timp mă bucur că suntem pe aceeaşi undă. Aceasta a subliniat că, în continuare principala cale de transmitere este prin act sexual neprotejat, apoi parental, pe linie verticală, de la mamă infectată la făt dar şi în urma injectării după folosirea de droguri.

„Îmi place acest slogan al campaniei, „Iubeşte fără riscuri!” şi încearcă să previi. În multe cazuri depistarea este tardivă, cu o imunitate prăbuşită, cu consecinţe grave şi costuri costisitoare”, a spus Mariana Mărdărescu, subliniind că, în judeţul Suceava anul trecut s-au înregistrat 20 de cazuri noi.


Intră acum și în grupul de