Sectorul Politiei de Frontiera Vicov are sefi noi


Intră acum și în grupul de

La sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră a avut loc concursul pentru ocuparea funcţiei de şef Sector Poliţie de Frontieră Vicov, după ce la începutul lunii s-a desfăşurat şi concursul pentru funcţia de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov. Miercuri, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, a informat că, în urma susţinerii probelor de concurs, au fost declaraţi admişi comisar şef de poliţie Dan Nicolăică , pentru funcţia de şef Sector Poliţie de Frontieră Vicov şi comisar de poliţie Sergiu Coroamă, pentru funcţia de adjunct al şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicov.

„Cei doi ofiţeri care au câştigat concursul urmează să fie numiţi în noile funcţii prin dispoziţia şefului I.J.P.F. Suceava, comisar şef de poliţie Ieremie Gheorghe”, a precizat cms. Poroch.

Precizăm că în urma scandalului mitei şi favorizării traficului cu ţigări prin vama Siret un număr de 54 de frontierişti din judeţul Suceava sunt arestaţi. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, la punctul de trecere a frontierei Siret a fost constituit un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării a unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tută oscilau între 7.000-8.000 lei până la 20.000-25.000 lei, în condiţiile în care, într-o tura lucrau aproximativ 10-12 persoane, potrivit anchetatorilor.

Cei 54 de poliţişti de frontieră suceveni din Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost suspendaţi din funcţie, conducerea IJPF Suceava dispunând cercetarea prealabilă a acestora în regim de urgenţă.


Intră acum și în grupul de