Si firmele de jocuri de noroc si pariuri sportive au ajuns sa fie reclamate de suceveni


Intră acum și în grupul de

Până şi firmele de jocuri de noroc şi pariuri sportive sunt reclamate la Comisariatul Judeţean pentru Protecţie Consumatorilor (CJPC) Suceava. Comisarul şef al CJPC Suceava, Elena Oanea a precizat că, în ultima lună s-au primit 5 astfel de reclamaţii.

„Patru persoane au reclamat o societate unde se fac pariuri sportive. Cei patru cetăţeni au cumpărat pe data de 14 ianuarie bilete pentru campionatul de SNOOKER. În total au fost cumpărate un număr de 88 bilete în valoare de peste 2.000 lei. Cetăţenii care au achiziţionat biletele au crezut, datorită lipse de informare, că pariul lor este valabil pentru data de 16 ianuarie când a avut loc finala unui astfel de campionat. Acest lucru fiind şi în intenţia lor, de a paria pentru data de 16 ianuarie. Ulterior, au constatat cu stupoare că, de fapt, biletele lor sunt pentru un campionat care urmează să se desfăşoare abia în luna aprilie”, a declarat joi, Elena Oanea.

La verificarea aspectelor sesizate comisarii au constatat că, în nici o formă-afişaj, pe bilet, anexe la bilet nu se ofereau clienţilor informaţii privind data de desfăşurare a evenimentului sportiv pentru care se făceau pariurile. Potrivit comisarului şef al CJPC Suceava, informarea nefiind clară, corectă şi precisă s-a creat confuzie, consumatorii putând fi induşi în eroare.

„Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 3.000 lei. Acesta a returnat clienţilor sumele pe biletele cumpărate”, a spus Elena Oanea.

O altă reclamaţia a vizat faptul că la o sală de jocuri de noroc nu sunt afişate instrucţiuni/regulamente privind modul de desfăşurare a jocurilor, paşii pe care trebuie să-i parcurgă jucătorul şi nici moneda care se utilizează la jocuri. „Din aceste motive se întâmplă ca uneori, clienţii să piardă sume de bani”, a precizat Elena Oanea, subliniind că şi acest operator economic a fost sancţionat cu amendă de 3.000 lei şi s-a dispus măsura remedierii imediate a deficienţelor.


Intră acum și în grupul de