34 de cabinete medicale private si ambulatorii de spital din judet pot examina viitorii soferi


Intră acum și în grupul de

Un număr de 34 de cabinete medicale individuale private şi ambulatorii integrate al spitalelor sucevene, ce au fost incluse în lista cu unităţile de asistenţă medicală autorizate pentru examinarea candidaţilor la obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule sau tramvaie, au obţinut noi acreditări în acest sens.

Cabinetele ce au acest drept fac parte doar din specialităţile medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, ortopedie-traumatologie.

Reacreditarea a fost necesară ca urmare a unui ordin al Ministerului Sănătăţii nr. 1162 din 31 august 2010, emis ca o reacţie în urma informaţiilor din mass-media potrivit cărora persoane cu dizabilităţi incompatibile cu şofatul au obţinut permisul de conducere.

La nivelul judeţului, controlul realizat de Prefectura Suceava a relevat faptul că circa 280 de suceveni cu certificat de handicap accentuat sau grav deţin permis de conducere.

Potrivit conducerii DSP Suceava, unii medici, din comoditate, au lăsat parafa cadrelor sanitare şi acestea „şi-au mai ajutat unii prieteni”.

Şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei, crede că odată cu aplicarea ordinului respectiv, fiecare va răspunde pentru ce semnează. „Este răspunderea celui care semnează. Până acum, semnau 4 medici şi instituţia acreditată dădea viza finală. Acum fiecare răspunde pentru semnătura lui”, a spus Ludovic Abiţei.

Lista cu medicii autorizaţi în judeţul Suceava, să examineze medical viitorii şoferi poate fi găsită pe site-ul www.dspsv.ro, secţiunea anunţuri – februarie 2011 .

„Noi dăm periodic la Poliţie lista iar de acolo o iau reprezentanţii şcolilor de şoferi. De asemenea instructorii pot să o ia şi direct de pe site-ul nostru. La început a fost puţină agitaţie cu aceste reacreditări. Înainte erau specialităţi pe listă care acum au dispărut, cum ar fi chirurgia, obstretica”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.

Ordinul 1162 reglementează în ce condiţii pot fi eliberate sau reînnoite permisele auto, implicit aptitudinile fizice şi mentale necesare conducerii unui autovehicul.


Intră acum și în grupul de