Mica contrabanda cu tigari continua in zona frontierei


Intră acum și în grupul de

Spectacolul oferit prin arestarea celor 54 de frontierişti din judeţul Suceava nu-i intimidează pe micii contrabandişti de ţigări, aceştia continuându-şi „afacerile”. Zona de graniţă rămâne în continuare activă, poliţiştii depistând în trafic, la lăsarea întunericului, un microbuz cu ţigări la Straja. Astfel, joi, la ora 19.50, agenţii Postului de Poliţie Straja au oprit pentru control un microbuz condus de H. Cristian, de 23 de ani, în care se mai afla şi J. Ionel, de 20 ani, ambii din localitate.

În microbuz au fost descoperite două colete ambalate în folie de culoare neagră, conţinând 4 baxuri de ţigarete. Autoutilitara a fost dusă la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde au fost inventariate ţigaretele constatându-se că era transportată cantitatea de 2.000 pachete, pe care erau aplicate banderole fiscale emise de autorităţile din Republica Moldova.

J. Ionel este cel care a procurat ţigările, de la cetăţeni ucraineni şi urma să le comercializeze, iar H. Cristian doar le-a transportat.

Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul subunităţii, iar întreaga cantitate de 40.000 ţigarete în valoare de 18.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru „contrabandă în formă agravantă”.


Intră acum și în grupul de