Ninsori si viscol in judet


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a informat luni, la prânz faptul că, începând de marţi, ora 02:00 până miercuri, ora 12:00 va ninge şi se va depune strat de zăpadă, îndeosebi în zona de munte, iar vântul va viscoli zăpada. Meteorologii spun că, până la mijlocul săptămânii viitoare condiţiile meteo vor fi de „iarnă autentică”, urmând ca primăvara să se instaleze în jurul datei de 10 martie. În intervalul 24-28 februarie, se vor înregistra temperaturi destul de scăzute la munte, minus 15 grade.

Iarna vine din nou şi în ceea ce priveşte temperatura aerului care urmează să fie la amiază între minus 5 şi maximum 5 grade cu plus, valori bine ţinute în frâu la nivel de percepţie şi de vântul care se va intensifica mai ales spre seară cu precădere în regiunile sudice ale ţării.

Marţi, cerul se acoperă de nori, ninsorile se înteţesc şi acoperă mai toată ţara, cu excepţia sudului, unde aşteptăm lapoviţe sau ploi, iar poleiul nu lipseşte nici el din regiunile sudice din cauza precipitaţiilor mixte. Mai mult, în zona montană şi în sud, vorbim de ninsori abundente, iar maximele nu anunţă câtuşi de puţin venirea primăverii, urmând să avem de la minus 5, minus 4 grade în nordul Moldovei şi depresiuni la cel mult 3-4 grade în sudest.

Nici miercuri vremea nu dă semne mai primăvăratice. Ninge în sud şi vest, ca şi la munte, iar pe litoral din cauza lapoviţelor şi ploilor, e posibil să se formeze polei. Maximele rămân iernatice, cu valori de la minus 4 grade la Suceava la cel mult 3-4 grade în Baia Mare şi Cluj, ca şi la Sibiu.

De la 1 martie până la 6 martie, temperaturile încep să crească şi spre primăvară ne îndreptăm după data de 10 martie, cu temperaturi de 10 grade.


Intră acum și în grupul de