Centru medical de permanenta in regim privat, pentru bolnavii cronici


Intră acum și în grupul de

La Suceava ar putea lua fiinţă un centru medical de permanenţă privat. Iniţiativa aparţine managerului Spitalului şi Policlinicii Bethesda, dr. Ştefan Puşcaşu. „Acest centru ar ajuta sistemul medical, fiindcă acolo s-ar putea face anumite tratamente care ar scuti spitalul de aglomeraţie. S-ar putea face perfuzii, injecţii, unele investigaţii simple, precum glicemia, analiza sângelui. S-ar adresa în special bolnavilor cronici, care n-au unde să facă anumite tratamente sâmbătă şi duminica şi aglomerează spitalul. E util şi necesar pentru a completa paleta serviciilor medicale pe care le oferă Suceava”, a afirmat Ştefan Puşcaşu, în opinia căruia proiectul ar putea fi combinat cu servicii de îngrijire la domiciliu.

„N-ar avea nevoie de o finanţare prea mare, fiindcă există clădirea din spatele Autogarei, în care a funcţionat înainte Policlinica Bethesda, fezabilă şi amenajată”, a precizat medicul, subliniind că ar fi necesară o dotare minimă cu aparatură, un ecograf, un aparat pentru analize, cabinete pentru mici intervenţii.

Potrivit acestuia centrul medical de permanenţă ar putea funcţiona în regim privat sau cu coplată în condiţiile în care Casa de Asigurări ar avea bani pentru a plăti o parte din servicii.


Intră acum și în grupul de