Valutist din piata centrala, „ochit” de politisti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Cadrele Biroului de Combaterea a Fraudelor Vamale şi-au propus o mică razie pe linia schimbului ilegal de valută în zona „Pieţei Centrale” din municipiul Suceava, loc frecventat de persoane cunoscute cu preocupări pe linia schimbului ilicit de valută. În „plasa” lor a picat C. Dumitru, de 56 ani, din municipiul Suceava, care efectua schimb ilegal de valută, respectiv oferea unei persoane suma de 633 lei, în schimbul a 150 euro.

„În momentul legitimării, C. Dumitru, sub pretextul că vorbeşte la telefonul mobil, a fugit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia, fiind prins şi imobilizat în faţa bisericii Sf. Dumitru şi condus la sediul I.P.J. Suceava. Cu ocazia verificărilor efectuate, asupra celui în cauză au fost găsite mai multe sume de bani, după cum urmează: 1.520 lei, 900 USD şi 1.290 euro, sume ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspector principal Gabriel Panţiru.

Acesta a menţionat că valutistul a fost amendat cu 1.500 lei pentru schimb ilegal de valută şi sancţionat cu 500 lei pentru refuz de legitimare, fiind dispusă totodată confiscarea sumei de 150 euro, supusă schimbului.

Pentru că bărbatul „este cunoscut cu astfel de preocupări” cercetările poliţiştilor continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de „Exercitarea fără drept a unei profesii”.


Intră acum și în grupul de