Concursul „Student pentru o zi”, la editia a IV-a


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează a IV-a ediţie a concursului regional pentru elevi „Student pentru o zi”, oferind liceenilor din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi municipiul Paşcani, oportunitatea de a trăi o experienţă academică universitară, intr-un context competitiv. Potrivit coordonatorului concursului, conf. univ. dr. Mihai Dimian, manifestarea va avea loc în perioadele 19 – 20 martie, 26 – 27 martie 2011, pentru elevii claselor a XII-a, şi în perioada 21 – 22 mai 2011, pentru elevii claselor a XI-a.

Premiile totale însumează peste 25 000 lei, la care se adaugă 42 de certificate de agrementare, ce permit admiterea pe locurile fără taxă la specializarea dorită, în fruntea listei de admitere, la unul dintre programele Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor fi invitaţi să viziteze campusul universitar, să asiste la o prelegere a unui cadru universitar, să servească masa de prânz la restaurantul USV şi să participe la diverse activităţi recreative alături de studenţii şi profesorii USV.

„Această nouă ediţie se desfăşoară după formatul promovat la ediţia anterioară, cu menţiunea că domeniile de concurs Limba şi Literatura Germană şi Limba şi Literatura Spaniolă vor avea şi o secţiune adresată începătorilor” a spus coordonatorul concursului.

Pentru elevii care nu obţin certificate de agrementare în cadrul concursului pe domenii, dar au rezultate notabile şi argumentează convingător opţiunea de a fi student al universităţii sucevene, concursul de eseuri le oferă o nouă şansă pentru câştigarea unui loc fără taxă şi a unei burse de studii la USV.

„Aşteptăm cu mare interes înscrierile unităţilor şcolare pentru domeniile de concurs: Economie, Biologie vegetală, Informatică, Franceză, Electronică-Automatizări, Fizică, până la data de 14 martie, şi pentru domeniile de concurs: Română, Engleză, Germană, Spaniolă, Istorie, Geografie, Ştiinţe socio-umane până pe 21 martie. Propunerile de proiecte ale elevilor din clasele a XI-a pot fi trimise până pe 30 martie”, a menţionat conf. univ. dr. Mihai Dimian.

Înscrierile se vor face prin e-mail: [email protected] sau fax: 0230-520081 la drd. Laura BLAJ, asistent coordonator Concurs „Student pentru o zi”.


Intră acum și în grupul de