Acțiunea Blocada continuă în județul Suceava cu efective sporite: Au fost depistați mai mulți șoferi beți, fără permis, dar și doi șoferi ce au consumat droguri


Intră acum și în grupul de

Polițiștii rutieri din județul Suceava desfășoară în acest weekend o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri. Această acțiune, care face parte din Acțiunea Blocada, are ca scop creșterea gradului de siguranță publică în județul Suceava.

Pe tot teritoriul județului, polițiștii au amplasat puncte de control pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Acțiunea are o componentă operativă, în care sunt folosite aparate etilotest, etilometru și DrugTest Drager pentru testarea șoferilor. Până în prezent, peste 500 de șoferi au fost testați cu aceste aparate.

Scopul acțiunii este nu numai sancționarea conducătorilor auto aflați sub influența substanțelor interzise, ci și prevenirea acestor comportamente prin informare și responsabilizare. Polițiștii transmit un mesaj clar către șoferi: conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor poate avea consecințe grave, inclusiv accidente rutiere soldate cu decesul unei persoane.

În cadrul acțiunii, au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan. Împotriva acestora s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.

În plus, într-un demers important pentru siguranța rutieră, legea a suferit o modificare recentă. Astfel, șoferul aflat sub influența alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea. Această schimbare legislativă își propune să trateze cu mai multă severitate astfel de infracțiuni și să descurajeze consumul de substanțe interzise înainte de a urca la volan.

Polițiștii îndeamnă toți participanții la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri și să nu se urce sub nicio formă la volan dacă se află sub influența acestor substanțe. Consumul de alcool și droguri reduce viteza de reacție, precizia mișcărilor și afectează acuitatea vizuală și auditivă a șoferilor, contribuind la producerea accidentelor de circulație.

Comportamentul responsabil în trafic este esențial pentru siguranța tuturor participanților. Polițiștii reamintesc că legile sunt menite să protejeze viața și să asigure un mediu sigur pe drumurile publice.

Tineri indentificați la volan la Vatra Dornei după ce au consumat substanțe interzise

Potrivit Poliției Județene Suceava, vineri la ora 22.12, un echipaj de poliție din cadrul  Poliţiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier, pe strada Unirii, intersecție cu strada 22 Decembrie, din Vatra Dornei, acționând în baza planului de acțiune „Blocada”, pe linia combaterii conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 23 ani, din Șaru Dornei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest Drager, rezultatul testului fiind ,,Pozitiv” pentru substanța „Methamphetamine”, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a  substanțelor psihoactive.   

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența unor  substanțe psihoactive”.

Sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, un echipaj de poliție din cadrul  Poliţiei Municipiului Vatra Dornei – Secția nr. 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, în timp ce se afla pe strada Podu Verde, intersecție cu strada Bistriței, din municipiul Vatra Dornei, acționând în baza planului de acțiune „BLOCADA”, pe linia combaterii conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 25 ani din Vatra Dornei.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Întrucât existau suspiciuni cu privire la comportamentul acestuia, s-a procedat la testarea cu aparatul drugtest Drager, rezultatul testului fiind „Pozitiv” pentru substanța „Tetrahidrocanabinol”, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a  substanțelor psihoactive.   

Și în acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală.


Intră acum și în grupul de