Canotorii suceveni din nou pe podium la Cupa Mondială de la Lucerna în Elveția


Intră acum și în grupul de

Canotorii suceveni au fost din nou pe podium la Cupa Mondială care s-a desfășurat în Elveția la Lucerna.

Federația Română de Canotaj a anunțat că România a participat la Cupa Mondială III de la Lucerna (Elveția) cu 11 echipaje compuse din 37 de sportivi, care au obținut rezultate extraordinare, câștigând 6 medalii: 3 de aur, 2 de argint și 1 de bronz.

Astfel,  Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat cursa finală a probei de dublu vâsle feminin (W2x), impunându-se detașat în fața echipajelor din Lituania și Olanda. După performanța lor extraordinară, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost premiate de Thomas Bach, Președintele Comitetului Olimpic Internațional.

Tot o medalie de aur a fost câștigată și, în finala probei de patru rame feminin (W4-), de echipajul compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș. Sportivele au avut o cursă cu un finish extraordinar și s-au impus în fața echipajelor din Australia și Marea Britanie.

Prima medalie de argint a fost câștigată de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în finala probei de dublu rame feminin (W2-). Sportivele au urcat pe a doua poziție a podiumului, completat de Australia și Grecia.

Argint a obținut și echipajul de dublu rame masculin (M2-). Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au încheiat cursa pe locul 2, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie și Elveția.

Echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela Cozmiuc și Mariana-Laura Dumitru, s-a clasat pe locul 2, după cel din Marea Britanie și înaintea sportivelor din Grecia.

La categoria patru vâsle masculin (M4x), sportivii Mihai Chiruță, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florin Marian Enache au reușit să aducă României medalia de bronz.


Intră acum și în grupul de