Capacitatea Arestului Poliției Suceava depășită: 12 persoane reținute într-o singură zi de polițiștii suceveni în cadrul acțiunii „Blocada”


Intră acum și în grupul de

Acțiunea Blocada, desfășurată de polițiștii suceveni, se concentrează pe asigurarea siguranței stradale, patrimoniale și fizice a persoanelor. În cadrul acestei acțiuni, se utilizează efective sporite în teren, iar activitățile investigative și de cercetare penală sunt intensificate.

Astfel, în ziua de miercuri, Acțiunea Blocada s-a axat pe linia judiciară, acordând prioritate cauzelor penale în curs care vizează sesizări privind infracțiuni contra persoanei, contra patrimoniului și înșelăciuni judiciare.

Peste 120 de polițiști au fost implicați în activități complexe de cercetare penală, asigurând materialul probator necesar. S-au desfășurat investigații, audieri de persoane, activități criminalistice și au fost puse în aplicare mandate de aducere și percheziție domiciliară, precum și alte acte procedurale în cauze penale.

Un număr de 12 persoane suspectate de comiterea de furturi, fapte cu violență și înșelăciuni prin metoda accidentul, au fost reținute pentru 24 de ore de către polițiștii judiciariști suceveni. Acestea au fost transferate în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și în centrele de reținere și arestare preventivă din județele învecinate.

Printre cazurile investigate s-a aflat și înșelăciunea prin metoda „accidentul”. Polițiștii au continuat cercetările într-un caz din data de 22 iunie 2023, în care un bătrân din orașul Milișăuți a fost înșelat de persoane necunoscute. Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cauza a fost preluată de către Serviciul Investigații Criminale al IPJ Suceava.

În urma investigațiilor, a fost identificat un tânăr de 23 de ani din comuna Pătrăuți care a ridicat banii de la bătrânul vătămat. S-a constatat că tânărul a acționat în complicitate cu un deținut în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în municipiul Piatra Neamț. Aceștia l-au indus în eroare pe bătrân, solicitându-i o sumă mare de bani sub pretextul unei intervenții chirurgicale urgente pentru fiul său, presupusa victimă a unui accident rutier. Tânărul de 23 de ani a primit suma de 1.100 de lei de la bătrân. De asemenea, s-a constatat că tânărul de 23 de ani conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere. În urma probatoriului adunat, polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru infracțiunile de înșelăciune și conducere a unui vehicul fără permis de conducere. De asemenea, bărbatul în vârstă de 44 de ani a fost urmărit penal pentru infracțiunea de înșelăciune.

Pentru a completa probatoriul, s-au efectuat două percheziții domiciliare la locuința tânărului de 23 de ani și la unitatea de penitenciar unde se află deținut bărbatul de 44 de ani. După finalizarea activităților procedurale, cei doi suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și au fost încarcerați în arestul IPJ Suceava.

Tot în cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au continuat cercetările în legătură cu sesizări privind tentative de furt și furturi de combustibil din rezervoarele unor vehicule de mare tonaj. Patru bărbați din comuna Dărmănești au fost identificați și urmăriți penal pentru furt calificat, tentativă de furt calificat, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În alt caz, polițiștii din Fălticeni au identificat și reținut persoane bănuite de comiterea unor furturi în dauna a trei persoane din municipiul Fălticeni. Doi bărbați au fost reținuți pentru furt calificat în formă continuată și infracțiuni rutiere, iar un al treilea bărbat a fost depistat la punctul de trecere a frontierei Borș 2 și a fost reținut pentru furt calificat, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii din Gura Humorului au reușit să identifice și să rețină persoane bănuite de furtul unei sume de aproximativ 20.000 de lei. Cei doi suspecți, tineri în vârstă de 20 de ani din Gura Humorului, au fost reținuți pentru furt calificat și complicitate la furt calificat.

În zona Vatra Dornei, un bărbat a fost reținut după ce a lovit și a privat de libertate o altă persoană în contextul unor neînțelegeri legate de posesia unui teren. Bărbatul a fost reținut pentru lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.

Cercetările în aceste cazuri continuă pentru a se soluționa aspectele procedurale. Acțiunea Blocada rămâne în desfășurare, cu eforturi concentrare pe asigurarea siguranței și protecției cetățenilor suceveni.


Intră acum și în grupul de