Avertizare cod galben de caniculă în județul Suceava, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți sunt așteptate ploi torențiale pe arii restrânse


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, mai multe avertizări de caniculă și de instabilitate atmosferică accentuată.

Astfel, în cursul zilei de luni valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade.

Luni după amiaza până marți dimineața, în vestul, nord-vestul și centrul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp) și grindină.

Meteorologii notează că astfel de fenomene vor fi în a doua parte a nopții de luni spre marți (17/18 iulie) și în sud-estul Transilvaniei, Moldova și în zona deluroasă din sud, dar pe arii mai restrânse.


Intră acum și în grupul de