Acasă Actualitate Jandarmii montani dorneni au gasit pe partie portofelul unui schior

Jandarmii montani dorneni au gasit pe partie portofelul unui schior


Intră acum și în grupul de

Mare a fost surpriza unui tinerel din Şcheia, ce schia sâmbătă, după-amiază pe o pârtie din Dorna, când a văzut că jandarmii îi înmânează portofelul, pe care-l ştia în buzunar. Un echipaj de jandarmerie montană a găsit, în jurul orei 16:00 un portofel pe Pârtia Parc din Vatra Dornei, iar pentru a identifica proprietarul, în prezenţa administratorului pârtiei, au deschis portofelul şi au văzut că în acesta se aflau suma de 150 de lei şi diferite documente personale -permis de conducere, card bancar, carte de identitate.

„Pe baza fotografiei din cartea de identitate, jandarmii au întreprins verificări printre persoanele aflate pe pârtie, în aproximativ jumătate de oră fiind identificat proprietarul bunurilor, un tânăr de 19 ani, domiciliat în comuna Şcheia, judeţul Suceava. Acesta a fost surprins de promptitudinea dovedită de jandarmi, având în vedere că nici nu observase pierderea portofelului în timp ce schia” a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, căpitan Bogdan Cornaci.



Acesta a menţionat că, datorită afluenţei crescute a turiştilor în perioada sezonului rece, posturile de jandarmerie montană din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Cîrlibaba, Vatra Moldoviţei, Broşteni şi Gura Humorului au intensificat acţiunile în aceste localităţi, pe traseele turistice, pe pârtiile de schi şi în zonele unde există posibilitatea producerii de evenimente, fiind pregătite să intervină în situaţii de urgenţă, dar şi în cazul constatării unor abateri de la normele legale.

„Jandarmii montani acţionează zilnic pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi pentru acordarea de sprijin, împreună cu membrii formaţiunilor Salvamont, persoanelor aflate în dificultate” a subliniat cpt. Cornaci.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version