Șoferul grav rănit la trecerea la nivel cu calea ferată la Câmpulung Moldovenesc nu are permis de coducere


Intră acum și în grupul de

Un accident rutier cu două persoane rănite s-a produs în noaptea de joi spre vineri la o trecere la nivel cu calea ferată la Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit anchetei polițiștilor, vineri,  în jurul orei 00.15, un bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Stulpicani conducea un autoturism pe DJ 177B (str. Șandru), din direcția DN17 spre Stulpicani, având ca pasager pe locul din dreapta un tânăr de 28 de ani din Stulpicani.

Ajunși la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată șoferul nu a respectat semnificația indicatoarelor rutiere ,,STOP”  și ,,CRUCEA SF. ANDREI” forțând trecerea, ocazie cu care a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1837, care circula pe ruta Iași- Cluj Napoca, în urma impactului rezultând vătămarea corporală gravă a acestora, conducătorul auto rămânând încarcerat.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de ambulanță și SMURD, care l-au preluat pe pasager și l-au transportat la Spitalul Câmpulung Moldovenesc în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu policontuzionat, fractură umerus cu deplasare, contuzie torace, contuzie coloană cervicală și excoriații, fiind transferat la Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava pentru investigații suplimentare.

               Totodată conducătorul auto, a fost preluat de către un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicaleMecanicul trenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

               Șoferul nu a fost testat alcoolscopic conducătorul auto, datorită faptului că acesta era inconșient, fiindu-i prelevată la sediul Spitalului de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, o mostră de sânge fără consimțământul acestuia.   

În acet caz  s-a întocmit dosar penal, privind săvârşirea infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de