Puternic incendiu la Vuliva. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale cu apă și spumă


Intră acum și în grupul de

Un puternic incendiu a izbucnit, joi, aproape de miezul nopții, într-o gospodărie din satul Vuliva comuna Frătăuții Noi, pompierii intervenind circa trei ore pentru lichidarea incendiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, mr. dr. Alin Găleată, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Gălănești, au intervenit cu opt autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat un adăpost de animale și alte anexe gospodărești, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga gospodărie și la o casă învecinată.

Pe timpul intervenției de stingere, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 53 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la spital.

În incendiu au ars anexele gospodărești, pe o suprafață totală de aproximativ 80 de metri pătrați, și aproximativ 350 de baloți de fân și au pierit cinci păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect.

Prin intervenția lor pompierii au salvat locuința gospodăriei și casa de locuit învecinată, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de