VIDEO//Bunici sau părinți, transformați în „salvatori stradali” pe strada Iacob Zadik din Suceava. Copiii care se joacă sunt avertizați prin fluier când vine o mașină pentru a se adăposti


Intră acum și în grupul de

O nouă ocupație a apărut în Suceava ca urmare a faptului că părinții copiilor care se joacă pe strada Iacob Zadik trebuie să îi atenționeze atunci când riscă să fie loviți de mașinile care circulă pe stradă.

Copiii nu au altă alternativă pentru a se juca decât strada care este traversată de autovehicule și în special o intersecție unde spațiul este mai mare și pot să facă și câteva pase cu mingea.

O bunică, cu ochii mereu pe copii și pe stradă este un fel de „salvator” ad-hoc și spune că și-a luat acest rol pentru a atenționa copiii și a-i feri de incidente neplăcute.

Ea are pregătit mereu un fluier de arbitru în care suflă imediat ce observă o mașină care se apropie, iar copiii se retrag în zone mai sigure.

Femeia a spus pentru News Bucovina că din păcate nu există o alternativă pentru acești copii și că și-a asumat să fie vigilentă și să vegheze ca aceștia să nu fie răniți când trec mașini pe stradă.


Intră acum și în grupul de