O sută de mii de dolari găsiți în rucsacul unei ucrainence depistată de polițiștii de frontieră suceveni la circa 50 de metri de PTF Siret


Intră acum și în grupul de

O femeie cu dublă cetățenie ucraineană și română a fost depistată, marți, în zona PTF Siret având în rucsac 100.000 de dolari.

Potrivit purtătorului de cuvânt la STPF Suceava, marți, în jurul orei 11.00, pe timpul  misiunii de supraveghere și control în zona de competență, un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret a identificat, pe comunicația  care face legătura cu localitatea Siret, la aproximativ 50 de metri de punctul de trecere, o femeie cu dublă cetățenie româno-ucraineană care călătorea pe jos.

„Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zonă, poliţiştii de frontieră au oprit persoana în cauză si au efectuat verificări suplimentare. Astfel,  în rucsacul pe care îl avea asupra ei, polițiștii de frontieră au descoperit 100.000 de dolari. Femeia, în vârstă de 47 de ani,  a declarat poliţiştilor de frontieră  că banii îi aparțin, dar nu deține dovada declarării în vamă”, a precizat sursa citată.

În aceste condiții, având în vedere cele constatate, în baza articolului 17, alin. 2 din Legea 86/2006, modificată prin OUG 54/2010, persoana și suma în valută au fost preluate de către lucrători Biroul Vamal Siret, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de