ACET caută soluții financiare pentru a construi magistrale de apă de la Berchișești spre Rădăuți și Liteni pentru zona de est a județului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, în plenul Consiliului Județean că se caută soluții de finanțare pentru construirea a două noi conducte magistrale de apă potabilă din sursa Berchișești care să alimenteze zona de est a județului.

„Am cerut să găsim soluții de finanțare, ori la Ministerul Mediului ori la Ministerul Fondurilor Europene, să mai construim măcar două magistrale de apă potabilă de la Berchișești spre Suceava sau spre Liteni și spre Rădăuți”, a spus Flutur.

El a arătat că foarte mulți locuitori ai județului vor să bea apă din apa Moldovei care are o calitate mai bună.

„Nu mai face față conducta. Avem conducta care vine din Berchișești spre Suceava la care s-a înțepat Adâncata, Salcea vrea de aici, toată lumea vrea de aici. Am zis să căutăm împreună cu ACET să construim două magistrale și să tragem apă din apa Moldovei, care se pare că e de mai bună calitate și să ducem spre estul județului Suceava în perioada următoare. Beneficiari să fie localități și de pe Valea Sucevei și  de pe Valea Siretului”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de