Lungu propune ca pensionarii să circule gratuit cu TPL de la 1 octombrie: Am promis mai demult, dar nu s-a putut din cauza creșterii prețului energiei electrice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că în urma analizei situației financiare a societății de transport public local, TPL, de la mijlocul anului, se vor putea acorda abonamente gratuite tuturor pensionarilor din municipiul Suceava.

„Am constatat că putem acorda abonamente gratuite pensionarilor începând cu data de 1 octombrie 2023. Am luat în considerare că balanța financiară permite acest lucru”, a spus Lungu.

Primarul a mai declarat că s-a redus și prețul energiei electrice față de începutul anului curent.

Totodată, Lungu a arătat că municipalitatea urmează să depună pentru a obține finanțare și un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic ce va asigura energia electrică pentru autoconsumul municipalității.

Astfel, el va propune Consiliului Local Suceava să aprobe acordarea de gratuități pentru toți pensionarii din municipiul Suceava.

„Acest lucru noi l-am promis mai demult, dar nu s-a putut acorda din cauza creșterii prețului energiei electrice”, a declarat Lungu.

El consideră că este un beneficiu pentru TPL întrucât va crește numărul de călători, se va fluidiza traficul pentru că o parte dintre pensionari vor lăsa mașina acasă dacă au transport public gratuit.


Intră acum și în grupul de