Microbuz plin cu tigari de contrabanda, la frontiera verde (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean şi un vicovean au fost depistaţi la frontiera verde, în timp ce băgau în ţară ţigări de aproape două miliarde de lei vechi.

Astfel, vineri, în zori, frontieriştii de la Sectorul P.F. Vicov au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune în apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României transportând mai multe colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au reuşit să reţinut două persoane, U. Ilie, în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus şi K. Illya, în vârstă de 25 de ani, din Ucraina.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan în zona unde au fost reţinute cele două persoane s-a descoperit un microbuz care era încărcat cu ţigări de contrabandă, precum şi mai multe colete învelite în folie de culoare neagră. Ţigările au fost transportate la sediul I.J.P.F. Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 45.816 pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor doi contrabandişti acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 190.000 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.


Intră acum și în grupul de