Intră acum și în grupul de
Drumul judetean care face legătura între municipiul Câmpulung Moldovenesc şi Izvoarele Sucevei va fi modernizat cu fonduri nerambursabile asigurate prin Programului Operaţional Comun (POC) România-Ucraina-Republica Moldova, acesta fiind de altfel primul proiect transfrontalier de modernizare a infrastructurii rutiere.
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat duminică presei că proiectul aprobat spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Comun (POC) România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este în valoare de trei milioane de euro şi prevede modernizarea drumului judeţean Câmpulung Moldovenesc-Izvoarele Sucevei pe o lungime de şase kilometri.
„Acest proiect este foarte important pentru că va asigura accesibilitatea zonei Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei cu Ucraina, dar va putea fi pus în valoare şi potenţialul turistic şi agricol al zonei Izvoarele Sucevei care era o localitate aproape izolată”, a spus preşedintele CJ Suceava.
Judeţul Suceava a promovat un număr de 15 proiecte prin POC România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, fiind aprobate până în prezent patru proiecte culturale, iar modernizarea drumului spre Izvoarele Sucevei este primul proiect aprobat în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii de drumuri.
CJ Suceava aşteaptă şi finalizarea evaluării proiectelor transfrontaliere de modernizare a drumurilor Brodina-Ulma şi Siret-Muşeniţa, a mai spus Flutur.
Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, în valoare de 137 de milioane de euro, a fost lansat în luna aprilie 2009, iar Secretariatul Tehnic Comun, care este asigurat de Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava pentru relaţia cu Ucraina şi Iaşi pentru relaţia cu Republica Moldova, gestionează implementarea acestui program în cele trei state partenere.
Programul Operaţional Comun are ca zone eligibile judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi şi Tulcea, oblasturile Odessa şi Cernăuţi din Ucraina şi întreg teritoriul Republicii Moldova.
Scopul acestui program este de a îmbunătăţi situaţia economică, socială şi cea a mediului înconjurător în aria programului, în contextul unor graniţe sigure, prin intensificarea contactelor dintre partenerii de pe fiecare parte a graniţei.
Intră acum și în grupul de