Crucea Roșie Suceava anunță că va asigura pe parcursul lunii august mese calde pentru refugiați din tabăra mobilă din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Crucea Roşie Suceava, un pilon de sprijin al comunităţilor din judeţ, a anunțat, vineri, că derulează în această perioadă o serie de activităţi ce au ca scop protejarea grupurilor vulnerabile, prin asigurarea unor donaţii şi servicii.

Astfel, în ultima perioadă au fost distribuiţi 4 paleţi continand 960 litri de detergenţi, către 18 instituţii arondate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava în care sunt găzduiţi peste 1.000 de beneficiari.

„Un alt grup vulnerabil pentru care Crucea Roşie Suceava desfăşoară activităţi este cel al persoanelor strămutate pe teritoriul judeţului nostru în urma conflictului armat din Ucraina. Pentru protecţia acestor persoane aflate în evidenţa Crucii Rosii Suceava eligibile pentru acest sprijin (200 de familii stabilite în zonă-aproximativ 500 persoane), au fost pregatite pachete conţinând alimente neperisabile (ulei, zahar, faina alba, malai, gris, fulgi de ovaz, conserve ,etc.)”, arată sursa citată.

Deoarece Tabăra Mobilă pentru Refugiați a ISU Suceava amplasată la Rădăuţi găzduieşte în continuare persoane aflate în tranzit, Crucea Roşie Suceava asigură pe parcursul lunii august mese calde, complete, pentru 60 de beneficiari pe zi fiind  vorba doar de persoane care nu au mai beneficiat de serviciile taberei şi care se pot adăposti aici pentru maxim 3 zile.

Valoarea totala a bunurilor si serviciilor oferite de Crucea Rosie Suceava în această perioadă depășește suma de 130.000 lei.

„Crucea Roşie Suceava este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, care isi desfasoara activitatea pe baza donaţiilor persoanelor fizice şi a companiilor care au înţeles că au opţiunea de a proteja grupurile vulnerabile prin intermediul unui partener de încredere prezent mereu în comunitate.

Crucea Roşie Suceava le mulţumeşte tuturor partenerilor şi speră ca aceste colaborări în avantajul comunităţilor defavorizate să continue”, a mai transmis sursa citată.

Reamintim că joi CJSU Suceava a discutat situația taberei de refugiați de la Rădăuți în condițiile în care Organizația Salvați Copiii a anunțat că nu mai dispune de fonduri pentru a continua să plătească funcționarea taberei, iar Asociația Rădăuțiul Civic, care asigura trei mese pe zi refugiaților, a precizat că resursele financiare sunt din ce în ce mai mici


Intră acum și în grupul de