Dosar penal pentru patronul unei firme din Salcea ce detinea substante periculoase


Intră acum și în grupul de

Proprietarul unei firme din oraşul Salcea s-a ales cu dosar penal pentru că şi-a început activitatea de producţie fără a obţine toate avizele necesare folosirii de substanţe periculoase. Astfel, poliţiştii Serviciului A.E.S.P. (Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase) au efectuat un control pe linia verificării modului de păstrare, deţinere şi folosire a substanţelor şi preparatelor chimice periculoase la o societate comercială din oraşul Salcea. În magazia societăţii echipa a găsit cantitatea de 120 litri de lacuri nitrocelulozice, substanţă ce conţine acetona şi toluen, care sunt considerate substanţele periculoase.

Poliţiştii spun că societatea nu a respectat dispoziţiile legale în materie, în sensul că nu a furnizat la Inspectoratului Teritorial de Muncă înainte de începerea activităţii, lista cu substanţele şi preparatele chimice periculoase pe care le vor deţine şi utiliza.

Aceştia i-au întocmit dosar penal lui N. Maricel, în vârstă de 42 ani, din oraşul Salcea, administratorul societăţii, responsabil cu obţinerea de avize şi autorizări în cadrul societăţii. Bărbatul a săvârşit infracţiunea de „deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice fără drept”.


Intră acum și în grupul de