Vasile Andru: “Am multe secrete in cartile mele” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ultima zi a „Târgului de carte” de la Suceava a fost una deosebită datorită prezenţei la Muzeul de Ştiinţele Naturii a prozatorului, teoreticianului şi eseistului bucovinean Vasile Andrucovici, cunoscut sub pseudonimul de Vasile Andru, care a împărtăşit sucevenilor câteva dintre secretele pe care acesta le-a descifrat şi le-a adunat de-a lungul vastei sale experienţe de viaţă, în volume personale.

Vasile Andru i-a încântat pe cei prezenţi cu felul său plăcut de a îmbina teoria cu poveţele, povestiri cu tâlc, care i-a ajutat pe suceveni să înţeleagă sensurile propuse de autor, făcând referire la problematica cortexului uman, la zonele pulsionale ale indivizilor, la testele de specialitate care se fac doar o dată-n viaţă, la secretul longevităţii, la diferenţele culturale şi la cartografierea creierului la bărbaţi şi la femei.

„Farmece, legări, dezlegări” a fost cel mai nou volum lansat, “un manual de desfermecat”, unde se vorbeşte şi despre preziceri, despre care autorul a afirmat că: „Mă gândeam iniţial să îi pun titlul Desfermecatul, adică metoda ieşirii de sub farmece şi cum să ne protejăm împotriva legărilor oculte şi a manipulării psihice a mânuirii mentale de care sunt în stare nişte profesionişti ai mânuirilor, plătiţi, sau neplătiţi. Când eşti sub o legare se petrece practic o inhibiţie a cortexului, o parte a cortexului este inhibat pentru că magia lucrează cu o sugestie puternică, ca şi hipnotică, astfel omul devine mânuibil, lucrează cu un randament scăzut, are eşecuri, aşadar legarea este de evitat. Evitarea ei este de fapt evitarea vracilor, a legătorilor, a fermecătorilor profesionişti sau întâmplător”.

„Omul are opt clase pulsionale”

Teoreticianul sucevean a explicat publicului prezent la eveniment că: “Noi avem opt clase pulsionale în noi. Pe cele negative le vom controla, iar de cele pozitive ne vom sprijini. Există o serie de sondaje proiective, teste proiective, secrete, care se fac doar o dată-n viaţă, dacă aveţi probleme mari, eşecuri, dorind să ştiţi ce se întâmplă cu soarta dvs, veniţi la mine să vi-l fac şi să vă semnalez clasa negativă care vă încurcă şi care apoi poate fi controlată. Aceste teste nu se dau spre circulaţie pentru că se demonetizează. Sunt ca moliftele Sfântului Vasile”.

„Am vrut să mă întâlnesc cu Maica Tereza”

„Am multe secrete în cărţile mele deoarece umblând prin lume, de fiecare dată când sunt într-o ţară străină, într-un loc nou, vreau să mă întâlnesc cu sfântul locului”, a explicat Vasile Andru, susţinând că a fost în Calcuta în anul 1992 şi că a vrut să se întâlnească cu Maica Tereza, „să văd cum arată un sfânt… strălucea foarte frumos”. Acesta a îmbinat pe tot parcursul povestirilor sale anecdotele cu povestirea. „Când stai lângă un om înţelept, sfânt, miroşi apoi a trandafir, adică duci ceva din încărcătura, din vitalitatea, din frumuseţea lui (…) M-am întâlnit cu Dalai Lama, la reşedinţa sa. Nu am stat de vorbă cu el ci l-am privit. Aceşti oameni vorbesc uneori foarte puţin, monosilabic, dar este o plăcere să îi priveşti.

“Secretul vieţii lungi”

Deschis şi foarte relaxat, invitatul special al „Târgului de carte” a dezvăluit curioşilor „Secretul vieţii lungi – un om este considerat longeviv de la speranţa de viaţă a ţării în sus. La noi speranţa de viaţă la bărbaţi este de 70 de ani, iar la femei este de 73 de ani; aşadar dacă o femeie a trecut de 73 de ani, ea este longevivă, iar dacă un bărbat a trecut de 70 de ani, el este considerat longeviv”.

„Mai există un secret pe care l-am reîntărit recent într-o călătorie în Japonia. Japonezii sunt naţia cea mai longevivă, asta datorită faptului că nu înjură, că mănâncă cu 35% mai puţin decât noi, în momentul de faţă ei nu sunt religioşi (având totuşi religia şinto, budismul şi creştinismul situat pe locul III), dar se comportă de parcă ar fi religioşi, se comportă mai ceva ca noi. Au o smerenie aparte pe care nu am văzut-o la români”.

Totodată, au fost aduse în discuţie femeile japoneze despre care maestrul a spus că „tac, zâmbesc mult şi fac plecăciuni dese, idealul bărbaţilor”, precizând că nu excelează în frumuseţe şi că nu se pot asemăna fizic cu femeile bucovinene care sunt cele mai frumoase.

Femeile preferă pantofii, bărbaţii preferă războiul

O umbră de satisfacţie a apărut pe chipul reprezentantelor sexului frumos care au participat la lansare, când Vasile Andru a afirmat – „Femeile deţin cu un miliard mai mulţi neuroni decât bărbaţii, lucru pe care l-am aflat de la prietenul meu Constantin Negoiţă, cibernetician, cu invenţii brevetate şi folosite acum la Nasa”, explicând că femeile sunt mai folositoare din punct de vedere al economiei vieţii, al viului.

„Într-una din cărţile mele făcusem o cartografiere a creierului masculin şi a celui feminin care arăta aşa: creierul masculin manifestă interes – 80% pentru sex, 10% pentru război şi 10% pentru ciolan (lupta pentru „ciolan”), iar creierul feminin deţine – 80% mister, 10% pentru pantofi şi 10% pentru bârfă”, a constatat autorul, precizând imediat că „diferenţa între Orient şi occident este aceea că Occidentul iubeşte psihoterapia, iar Orientul iubeşte meditaţia. Psihoterapia te învaţă să trăieşti în grup, meditaţia te învaţă să trăieşti singur, să valorizezi singurătatea”.

Întâlnirea lui Vasile Andru cu publicul iubitor al scrierilor sale a fost una spectaculoasă, surprinzând mereu atenţia celor prezenţi.

Maestrul a adus la lansare şi primul volum scris de fiica sa, intitulat „Tu ai palma cât o ţară”, semnat Tamara Andrucovici, scris în limba franceză şi tradus de Vasile Andru în limba română.


Intră acum și în grupul de