Aproape 100 de copaci, taiati si sustrasi de pe o pasune din Panaci (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În urma unei acţiuni, poliţiştii din cadrul I.P.J. Suceava – Biroului silvic, Biroului de ordine publică rural a Poliţiei municipiului Vatra Dornei, împreună cu lucrători ai Gărzii Financiare Suceava, I.T.R.S.V. Suceava şi I.T.M. Suceava au depistat că pe raza comunei Panaci au fost tăiaţi si apoi sustraşi aproape 100 de arbori.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector principal Gabriel Panţiru, în suprafaţa de păşune împădurită proprietatea Elvirei L., situată în locul numit Pârâul Mihăileţ, de pe raza comunei Panaci au fost identificate 98 cioate provenite din tăierea fără drept de pe picior a arborilor nemarcaţi, lemnul fiind sustras de la faţa locului.

„S-a stabilit faptul că în păşunea respectivă au fost marcaţi 47 arbori de către Ocolul Silvic Vatra Dornei, exploatarea fiind executată de către o societate comercială, însă muncitorii acestei firme, respectiv D. Pavel, B. Isidor şi Ţ. Ştefan au mai tăiat ilegal şi sustras încă un număr de 98 arbori, cu un volum de 60 mc şi o valoare a prejudiciului de 9.000 lei, materialul lemnos care face obiectul infracţiunii, fiind identificat în rampă şi urmând să fie predat în gestiunea pădurarului de canton” a precizat Gabriel Pnaţiru adăugând că cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Poliţiştii, lucrătorii din cadrul Gărzi Financiare şi I.T.M. au mai efectuat verificări la 4 societăţi, fiind aplicate două sancţiuni contravenţionale la una dintre ele, în valoare totală de 13.000 lei, o sancţiune contravenţională, în valoare de 6.000 lei şi una, în valoare de 6.200 lei la celelalte două.


Intră acum și în grupul de