Flutur, după întâlnirea cu primarii localităților cu proiecte pe gaz natural: Pentru noi este foarte important să aducem gazul metan în localitățile din Suceava și sunt multe.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a condus, luni, o ședință organizată la CJ Suceava cu privire la analiza stadiului proiectelor de gaz natural din județul Suceava la care au participat primarii localităților beneficiare.

„Sunt 37 de primării care au depus și au proiecte aprobate de 1,1 miliarde de lei, circa 220 de milioane de euro”, a spus Flutur.

El a spus că din cele 37 de localități cu proiecte de gaze naturale cinci sunt orașe, iar restul sunt comune.

„A fost analizată localitate cu localitate, iar în circa două luni vor fi finalizate toate documentațiile, unii dintre primari având deja desemnați constructorii, iar alții și operatorii. Pentru noi este foarte important să aducem gazul metan în localitățile din Suceava și sunt multe. Din zona Fălticeniului, Boroaia, Bogdănești, Fântâna Mare, Preutești până pe Valea Sucevei și a Siretului la Fântânele, Liteni, Adâncata, Hănțești, iar apoi toată zona Cajvana, Botoșana, Arbore, Pârtești, Cacica, Solca, Marginea, Horodnicu de Sus, dar și zona Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorâta, Fundu Moldovei, sunt zone care au depus proiecte pentru gaz metan. Asta înseamnă că în doi ani de zile, atât durează aceste proiecte, aceste localități vor avea gaz metan”, a declarat Flutur.

El a spus că vestea bună este că de la Guvern s-au mai primit aproape 50 de milioane de euro pentru județ, ceea ce înseamnă că vor mai putea depune proiecte încă 20 de localități.

„Vom vedea ce va hotărî ministerul, dar dacă la 37 de localități mai adăugăm 20 înseamnă că jumătate din localitățile din județul Suceava în următorii doi ani vor beneficia de proiecte de gaz metan. Asta înseamnă civilizație, confort, înseamnă scăderea presiunii asupra pădurii pentru că lemnele de foc încep să fie o problemă. Înseamnă un confort mare și o siguranță pentru populație”, a declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a menționat că se pregătește o întâlnire la Suceava cu ministrul Energiei unde să fie discutate problemele cu gazul metan, problemele cu energia electrică, a extinderii rețelelor, și alte facilități.

„Acest gen de întâlniri fac să împingem proiectele înainte pentru că nu vreau ca Suceava să piardă vreun proiect la București sub nicio formă”, a concluzionat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de