Suceava, in primul pachet de lucrari din Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii


Intră acum și în grupul de

Guvernul României a aprobat, joi, prima Hotărâre de Guvern, privind o serie de obiective de investiţii care se vor realiza in baza Planului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Această primă HG se referă la judeţul Suceava și judeţul Botoşani.

Lucrările se vor derula în cadrul proiectului prioritar 10.000 km drumuri judeţene şi de interes local, parte componentă a PNDI.

În judeţul Suceava, peste 200 km de drumuri judeţene şi locale urmează să fie modernizare, iar în luna aprilie urmează să fie organizate licitaţiile în conformitate cu OG 105/2010 şi în baza Creditului furnizor.

Prin PNDI vor fi modernizate drumul Câmpulung Moldovenesc-Stulpicani, care face legătura cu rezervaţia Codrii seculari de la Slătioara, drumul Mitocul Dragomirnei-Mănăstirea Dragomirnei, drumul Frasin-Ostra, drumul Panaci-Bilbor, care face legătura între judeţul Suceava şi Harghita, drumul Coşna-Grădiniţa, ce face legătura între judeţul Suceava şi Bistriţa Năsăud şi drumul Suceava-Dolhasca pe o lungime de 39 de kilometri.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi că tot prin PNDI vor fi modernizate 131 de străzi în municipiul Rădăuţi, valoarea investiţiei fiind de zece milioane de euro, alte 32 de străzi în oraşul Liteni, şapte kilometri de drumuri locale în Broşteni, alţi 5,8 km de drumuri locale în Frasin şi opt kilometri în Bogdăneşti.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, iniţiat de MDRT prevede alocarea a circa patru miliarde de euro pentru finanţarea unor proiecte de infrastructură în domeniul dezvoltării regionale şi în domeniul mediului.

„Este efortul uriaş făcut de autorităţile judeţene şi locale de a întocmi proiecte și a găsi surse financiare. Sunt bucuros că a sosit momentul ca și Rădăuțiul să beneficieze fonduri alături de Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Gura Humorului si alte localităţi. Este cel mai mare Program de dezvoltare a infrastructurii judetului Suceava, care se adaugă Programelor europene in derulare si care vor duce creșterea substanțială a calității drumurilor din județul nostru, precum și legăturile cu judeţele vecine, în special cele din Ardeal”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de