Ion Lungu speră ca și în acest an să se deconteze de la bugetul de stat jumătate din factura combustibilului folosit la centrala termică a orașului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, vineri, că a participat la București la o întâlnire de lucru cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, cu secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Daniela Pescaru și cu directorul pe probleme de termoficare din Ministerul Dezvoltării, Vali Baciu, cu care a purtat discuții legate de modalitățile de susținere a funcționării sistemului de termoficare în iarna 2023-2024.

Potrivit lui Lungu, primarii prezenți la întâlnire au solicitat să se aprobe schema de sprijin  de anul trecut, respectiv decontarea de la bugetul statului, prin Ministerul Dezvoltării, a unui procent de 50% din factura la combustibilul folosit în centrala termică.

În cadrul întâlnirii, ministrul Sebastian Burduja a prezentat strategia de derulare a proiectelor cu finanțare europeană pe PNRR, derulate prin ministerul pe care îl coordonează.

„În ceea ce  privește municipalitatea suceveană, proiectele europene pe care le derulăm prin Ministerul Energiei, situația este următoarea: la parcul fotovoltaic s-a încheiat perioada de consultare la Ghidul Solicitantului, iar la proiectul de reabilitare, modernizare a rețelelor inteligente de termoficare, a fost publicat în dezbatere publică Ghidul Solicitantului pe data 13 septembrie. Sperăm să depunem cât mai repede aceste proiecte importante la Ministerul Energiei pentru finanțare pe fonduri europene”, a declarat primarul.

El a menționat că a mai avut discuții la Ministerul de Finanțe, la Ministerul Dezvoltarii, la MIPE -Direcția de implementare  a proiectelor PNRR, a componentei locale C5 și C10, respectiv renovări eficiență energetică clădiri și  mobilitate urbană -achiziții autobuze electrice și are convingerea că o parte din problemele ridicate își vor gasi rezolvarea în perioada următoare.


Intră acum și în grupul de