Drumul închis circulației publice spre Stupca, raiul transportarilor de lemn în Anul Omagial Ciprian Porumbescu


Intră acum și în grupul de

Drumul județean care face legătura între DN 17 din zona Lirei și comuna Ciprian Porumbescu este închis de cinci ani circulației publice ca urmare a unor alunecări de teren.

Cu toate acestea, drumul este folosit în continuare de transportatorii de lemn, iar chiar la marginea drumului au fost aduși bușteni pentru a fi preluați.

Pentru a circula în voie, transportatorii au îndepărtat obstacolele din beton amplasate pe drum pentru a nu se permite circulația.

În luna octombrie 2021 Consiliul Județean Suceava, la propunerea președintelui Gheorghe Flutur, a aprobat cererea de finanțare prin Planul Național de Investiții „Anghel Saligny” a modernizării DJ 178 G-Ciprian Porumbescu-intersecție cu DN 17, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 64,7 milioane de lei.

În expunerea de motive se arăta că drumul respectiv a fost afectat în 2018 de fenomenele hidrometeorologice, fiind afectată structura drumului și că circulația este restricționată pe circa 2900 de metri.

Mai mult, în același document se sublinia importanța modernizării acestui drum pentru a se asigura accesul mai facil al locuitorilor către drumul național DN 17, către Gura Humorului, spre școală sau locuri de muncă, dar și pentru intervenția rapidă a echipajelor de pompieri, ambulanță sau poliție.

Autoritățile județene spuneau că au în vedere modernizarea acestui drum ținând cont că anul 2023 este Anul Omagial Ciprian Porumbescu, dar până acum aceste intenții nu s-au concretizat.


Intră acum și în grupul de