Amendă de 45.000 de lei la Verești pentru abandonări de deșeuri inclusiv din dezmembrarea de autovehicule


Intră acum și în grupul de

În urma unui control efectuat de către reprezentanții G.N.M.-C.J. (Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean) Suceava, în data de 18 septembrie, au fost identificate activități ilegale de abandon de deșeuri în comuna Verești, în satul Hancea. Potrivit raportului oficial, pe terenul situat în spatele caselor deținute de cetățeni de etnie romă s-au găsit diverse tipuri de deșeuri periculoase pentru mediu.

Printre deșeurile identificate s-au numărat deșeuri menajere, anvelope uzate și deșeuri provenite din dezmembrarea vehiculelor scoase din uz (VSU), incluzând materiale din plastic și spumă provenită de la scaunele auto dezmembrate.

Pentru a sancționa aceste practici ilegale, s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 45.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Pe lângă amendă, a fost întocmită o notă de constatare în care s-au stabilit măsuri pe care U.A.T. (Unitatea Administrativ-Teritorială) comuna Verești este obligată să le ia în vederea salubrizării terenului respectiv și a valorificării sau eliminării deșeurilor la operatorul de salubritate cu care primăria are încheiat un contract de prestare a serviciilor.

De asemenea, în cadrul controlului desfășurat de Garda de Mediu, s-au efectuat verificări și în altă locație situată în extravilanul comunei Verești, pe amplasamentul fostului depozit comunal. Aici, un operator economic depozita pământ și materiale inerte provenite din lucrările de construcție efectuate în cadrul fermei de porci din Verești. Cu toate acestea, nu s-au identificat nereguli legate de abandonarea sau îngroparea deșeurilor menajere sau reciclabile în această locație.


Intră acum și în grupul de