Flutur anunță că s-a finalizat studiul de fezabilitate la centura ocolitoare Gura Humorului: Urmează acordul de mediu, aprobarea prin Hotărâre de Guvern și scoaterea lucrărilor la licitație


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului s-a finalizat.

„Astăzi, la Gura Humorului, a avut loc ultima dezbatere publică în vederea obținerii acordului de mediu, urmând aprobarea documentației de către Ministrul Transporturilor și apoi aprobarea în Guvern a indicatorilor tehnico-economici pentru a se scoate la licitație execuția lucrărilor”, a declarat Flutur.

El a reamintit că CJ Suceava a preluat organizarea tuturor procedurilor pentru acest proiect.

Astfel, din ianuarie 2021 a fost încheiat proiect de parteneriat cu Ministerul Transporturilor, în perioada ianuarie – octombrie 2021 s-a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate, în perioada octombrie 2021 – octombrie 2022 s-a elaborat studiul de fezabilitate (propunerea și alegerea tronsonului drumului, studiul geotehnic – foraje, descărcarea arheologică, studiul de trafic), în perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, întocmirea documentației pentru Acordul de Mediu, acordul de la Apele Romane, identificarea proprietarilor, schimbarea sursei de finanțare de pe POIM pe POT (Programul Operațional de Transport 2021-2027).

Potrivit lui Flutur a mai rămas ca acum să se obțină acordul de mediu, aprobarea studiului de către Ministerul Transporturilor și aprobarea prin Hotărâre de Guvern, scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție a variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului.

„Toate acestea sunt posibile datorită asumării răspunderii de către CJ Suceava și astăzi avem un proiect matur, urmând ca Guvernul României să hotărască mai departe. Reamintim că celelalte variante ocolitoare, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, sunt cu documentațiile în diferite faze la Ministerul Transporturilor și așteptăm demararea lor”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de