Intalnire de lucru la frontiera romano-ucraineana

La Cernăuţi a avut loc marţi, întâlnirea bianuală a Împuterniciţilor de Frontieră ai României şi Ucrainei pentru frontiera de stat româno-ucraineană, în baza prevederilor Tratatului între România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, colaborare şi asistenţă mutuală în problemele de frontieră, semnat la Cernăuţi la data de 17 iunie 2003.

Delegaţia din Ucraina a fost condusă de şeful Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi, locotenent colonel Kruk O.I., iar delegaţia română a fost reprezentată de comisar şef de poliţie Ciorteanu Cezar, desemnat de şeful I.J.P.F. Suceava, comisar şef de poliţie Holca Dragoş – şeful I.J.P.F. Botoşani, comisar şef de poliţie Batin Laurenţiu – şeful I.J.P.F. Maramureş şi trei ofiţeri specialişti în relaţii internaţionale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch-Seriţan, pe timpul întâlnirii s-a realizat un schimb de date şi informaţii pe principalele domenii de infracţionalitate de la frontiera româno-ucraineană şi s-au prezentat activităţile desfăşurate în zona de responsabilitate în anul 2010.

Totodată s-au aprobat măsurile prevăzute în Planul privind dezvoltarea cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi Ucrainei pentru anul 2010-2011, precum şi stabilirea coperării privind combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigări şi derularea unui trafic fluent al persoanelor şi mijloacelor de transport în Punctele de trecere.