Deputatul PSD Gheorghe Șoldan a cumpărat la Târgul Mărului din Fălticeni soiul de măr preferat al soției. El îndeamnă sucevenii să cumpere de la producătorii locali


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a fost sâmbătă la Târgul Mărului din Fălticeni și a transmis sucevenilor să cumpere de la producătorii locali.

„E poate cea mai mare dovadă de patriotism economic local și cu siguranță cea mai bună metodă de a mânca sănătos, dar și de a veni în sprijinul producătorilor locali și al economiei locale”, a declarat Șoldan.

El a spus că a fost prezent, sâmbătă, la Fălticeni, la Târgul Mărului, eveniment de tradiție ajuns la cea de-a XVIII-a ediție, și că s-a bucurat atât de vremea frumoasă, dar și de întâlnirea printre standurile producătorilor cu mulți cunoscuți între care și Marius Ion, tânărul antreprenor care s-a întors acasă, după ani de zile petrecuți în străinătate, și a deschis anul trecut Satul românesc de altădată, la Cornu Luncii, ocazie cu care a aflat că acesta este pomicultor și are o livadă de aproape șase hectare.

„Am cumpărat de el câteva kilograme de mere, asigurându-mă mai întâi, telefonic, că nu plec acasă fără soiul preferat al soției”, a subliniat deputatul.

El s-a bucurat că a găsit și sucul de mere SAFT, care este găsit acum și în supermarketuri, suc natural produs de peste 10 ani, la Fălticeni, de  familia Onea care, din câte știe, sunt primii producători care, în 2011-2012, au investit într-o mică fabrică în care să producă suc natural din producția proprie.

„De ani de zile, merele din bazinul pomicol Fălticeni au ajuns și în supermarketuri, însă e nevoie ca fiecare dintre noi să le aleagă în detrimentul celor din Polonia, Ungaria, Ucraina etc. Cumpărăm românește!”, a transmis Gheorghe Șoldan.


Intră acum și în grupul de