Irina Vasilciuc a fost numita oficial in functia de administrator public al judetului Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat vineri, în cadrul unei sedinţe pe care a avut-o la Palatul Administrativ al judeţului, cu primarii suceveni care sunt implicaţi în cadrul proiectului ”Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”, că Irina Vasilciuc a fost numită în funcția de administrator public al județului Suceava.

Directorul economic al Consiliului Judeţean Suceava, Irina Vasilciuc, a promovat cu nota maximă concursul organizat pentru ocuparea acestui post la începutul săptămânii trecute.

Consiliul Judeţean Suceava a decis în data de 24 februarie reînfiinţarea funcţiei de administrator public al judeţului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat atunci că administratorul public se va ocupa în special de derularea proiectelor cu finanţare europeană, subliniind că 53 % din bugetul judeţului reprezintă fonduri europene, aceasta fiind o activitate prioritară a administraţiei judeţene.

Funcţia de administrator public a judeţului Suceava a fost înfiinţată în 2008, pe acest post fiind numit Petru Luhan care în vara anului 2009 a renunţat la această funcţie după ce a fost ales deputat în Parlamentul European din partea PDL.

Funcţia de administrator public a fost desfiinţată după părăsirea postului de Luhan, dar şi pe fondul măsurilor de austeritate adoptate în instituţiile publice.

CJ va trebui să numească în funcţia de director economic o altă persoană, fiind deja vizate câteva nume, în condiţiile în care funcţia ocupată anterior de dna Vasilciuc fiind una extrem de importantă în cadrul instituţiei.


Intră acum și în grupul de